Skip to main content

Linjasaneeraukset ja kaukolämpöjärjestelmät taloyhtiöiden tarpeisiin -
Vaasan johtava linjasaneerausurakoitsija EE-PEE LVI-asennus

Tunnemme taloyhtiöiden tarpeet. Tarjoamme linjasaneeraukset ja kaukolämpötyöt kokonaisurakointina Vaasan, Seinäjoen ja Lapuan talousalueilla. Olemme Vaasan johtava linjasaneerausurakoitsija.

Linjasaneeraus – Kun laatu ratkaisee

Linjasaneeraus kerrostaloihin ja rivitaloihin on huolella harkittu investointi ja suunnitelmallista työtä. Tarjoamme asiakaslähtöistä ja ammattitaitoista taloyhtiöiden putkiremontti- ja linjasaneerausurakointia.

Toteutusmallimme on kokonaisurakointi. Teemme urakat purku- ja asennustöistä loppusiivouksiin aina ammattitaidolla aikatauluista kiinni pitäen. Toteutamme urakat tilaajan tai taloyhtiöiden omien suunnitelmien mukaan ja halutessasi saat meiltä myös täydellisen paketin, joka sisältää työn suunnittelusta toteutukseen, unohtamatta laadunvarmistusta. Talossa voi asua koko työn ajan lähes normaalisti.

Linjasaneeraus toteutetaan aina niin, että linjasaneerauksen jokainen osa-alue on tarkkaan harkittu kokonaisuus. Työn kulku on näin toimittaessa joustavaa ja mutkatonta.

Linjasaneerauksen menetelmät

Linjasaneerauksessa oli ennen yleisesti tapana purkaa ja uudelleenrakentaa asuntojen pesu- ja keittiötilat kerros- ja rivitalojen linjasaneerausten yhteydessä. Rakennusten alkuperäiset putkikuilut avattiin ja vanhat putket purettiin pois. Uudet putkilinjat rakennettiin pääsääntöisesti vanhoihin, usein tiili- tai betonirakenteisiin hormeihin vanhojen putkien tilalle. Tällainen työtapa teki asumisen remontin aikana kiinteistössä mahdottomaksi. Muutenkin työmenetelmät olivat melko vaivalloisia ja aikaa vieviä.

Noin kymmenen vuotta sitten alkoi yleistymään nykyisenkaltaiset ratkaisut ja työmenetelmät. Tällä hetkellä valtaosa kerros- ja rivitalojen linjasaneerauksista toteutetaan niin kutsutulla kevyellä menetelmällä. Varsinaisia rakenteita ei enää avata, vaan uudet putket ja sähkökaapelit asennetaan koteloihin ja alaslaskettavien kattorakenteiden sisään. Talossa voi asua koko työn ajan lähes normaalisti. Asuntojen pesu- ja keittiötilat ovat käytettävissä koko työn ajan lukuun ottamatta muutamaa lyhyehköä veden katkosta.

Huomioitavaa linjasaneerausta suunniteltaessa

Linjasaneerausta suunniteltaessa tulee selvittää myös lämmitysverkoston kunto. Lämpöjohdot on yleensä rakennettu mustasta teräsputkesta. Tällaisen putken turvallinen käyttöikä oikeissa olosuhteissa on parhaillaan yli 50 vuotta.
Lämmitysverkoston muut varusteet, kuten patteriventtiilit sekä linjasäätö- ja sulkuventtiilit ovat kuitenkin huomattavasti lyhytikäisempiä. Tyypillisesti linjasaneerauksen yhteydessä uusitaan kaikki lämmitysverkoston venttiilit. Lisäksi verkostolle suoritetaan uusien venttiilien avulla perussäätötyö. Perussäätötyön tarkoituksena on tasapainottaa lämmitysverkosto, jolloin kaikkialla rakennuksessa on tasainen lämpö, eikä yli- tai alilämpöä esiinny. Tämä lisää merkittävästi rakennuksen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta.

Linjasaneerauksen yhteydessä toteutettavat remontit

Nykyään on yleistä päivittää myös atk-, antenni- ja datajärjestelmä. Talon sähköverkon kunto on myös syytä kartoittaa ja suorittaa tarvittavat uusimiset. Myös sähkö- ja datakaapelit asennetaan taloon nykyisiä rakenteita rikkomatta pinta-asenteisina.

Sähköremontti onnistuu kätevästi ja kustannustehokkaasti Taloyhtiöiden putkiremontti ja linjasaneerauksen yhteydessä.

Putkiremontin yhteydessä on mahdollista myös tehdä tarvittaessa peruskorjaus kylpyhuoneelle tai keittiölle. Kaikkia talon pesuhuoneita ei kuitenkaan tarvitse saneerata putkiremontin yhteydessä, vaan voidaan valita mukaan vain remontin tarpeessa olevat tilat.

Kaukolämpöjärjestelmät

Kaukolämpöjärjestelmien asennus ja huoltotyöt kuuluvat toimenkuvaamme. Asennamme, hoidamme ja huollamme lämmönjakokeskukset, lämmönvaihtimet sekä vedenlämmittimet oheislaitteineen.

Huolehdimme kaukolämpölaitteiden toimivuudesta niin, että lämmönjakelu on tasaista ja keskeytymätöntä.

Pyydä reilu tarjousOta meihin yhteyttä

Toteuttamamme kohteet vuodelta 2020

Toteutamme vuosittain 6-8 kpl kerros- tai rivitalon linjasaneerausta. Vuonna 2020 toteutimme kuuden kerrostalon linjasaneerauksen. Nämä kohteet olivat melko tyypillisiä toteutustavoiltaan.

Alkuvuonna toteutimme saneeraukset kohteissa As Oy Vaasan Suvikartano sekä As Oy Raastuvankatu 51, Vaasa. Molemmissa kohteissa uusittiin kaikki käyttövesijohdot sekä asennettiin taloon uudet antenni-, ATK- ja valokuitukaapeloinnit. Lisäksi asuntojen sähkön ryhmäkeskukset uusittiin.

Kevätkesällä vuorossa olivat As Oy Vaasan Koulukatu 21 sekä As Oy Vöyrinkatu 20, Vaasa. Käyttövesiputkien uusimisen lisäksi Koulukadulla uusimme porrashuoneen lattia- ja seinäpinnat. Myös näihin kohteisiin uusittiin antenni- ATK- ja telejärjestelmät.

Vielä ennen joulua saimme valmiiksi kohteet As Oy Sala-ampujankatu 2 ja As Oy Salmipuisto 6. Molemmat kohteet sijaitsevat Vaasassa. Tyypillisten toimenpiteiden lisäksi Salmipuistossa uusittiin sähkön tonttikaapeli, pääkeskus sekä asuntojen mittarikeskukset.  Sala-ampujankadulla tehtiin mittavat yleisten pesu- ja saunatilojen saneeraus.

As Oy Suvi-Kartano, Vaasa

As Oy Raastuvankatu 51, Vaasa

 • Vesijohtojen uusiminen
 • Asuinkerrostalo
 • 20 asuntoa
 • Urakka-aika 3,5 kuukautta

As Oy Koulukatu 21, Vaasa

As Oy Vöyrinkatu 20, Vaasa

 • Vesijohtojen uusiminen
 • Asuinkerrostalo
 • 18 asuntoa
 • Urakka-aika 3,5 kuukautta

As Oy Salmipuisto 6, Vaasa

As Oy Sala-ampujankatu 2, Vaasa

 • Vesijohtojen uusiminen
 • Asuinkerrostaloa
 • 30 asuntoa
 • Urakka-aika 4 kuukautta
Ota yhteyttä!
Jätä yhteydenottopyyntö